VrijwilligersNelleke van Rees

Wat is er nu mooier dan kinderen, in deze fase van keuzes maken en jezelf leren kennen, te mogen helpen met hun mogelijkheden te ontdekken?
Niet alleen op het gebied van beroepskeuze maar juist over jezelf zodat er zekerheden kunnen ontstaan op de plaats van alle onzekerheden die we zelf ook maar al te goed kennen.
Het mag duidelijk zijn: ik vind het heel inspirerend en geniet ervan om deel uit te maken vanuit enthousiaste team!


Rony Hoekstra

Het concept van KCA heeft mij aangetrokken. Heel concreet en gericht iets doen met de kinderen wat te maken heeft met hun toekomst. Het lijkt me heerlijk om met de kinderen te ontdekken hoe iets werkt of hoe iemand werkt. Ik verwacht enthousiaste gastdocenten en leergierige kinderen waarvan ik ook iets op zal steken.

 

Anneke Molenkamp

Kinderen begeleiden, inspireren en motiveren. In een ontspannen en veilige setting ontdekken welke mogelijkheden en kansen er zijn. Op zoek gaan naar je eigen kracht, dat is wat mij aanspreekt om vrijwilligerswerk bij KCA te doen. In het dagelijks leven geef ik les op een basisschool en ben ik moeder van 2 dochters. De combinatie KCA en lesgeven is een fijne verrijking. 

 

Patricia van der Nat

Mijn naam is Patricia van der Nat en ik ben met KCA in aanraking gekomen tijdens de beroepenmarkt in de zomer van 2018. Vanuit de school van mijn dochter ging ik mee als ouder en had mij aangemeld voor de presentatie waarin uitgelegd werd wat KCA doet. Gelijk ging ik 'aan' en besloot mij aan te melden als vrijwilliger. Het mooie van KCA vind ik dat kinderen een goed beeld krijgen van verschillende beroepen zoals wij deze kennen. Tegelijkertijd ontdekken zij wat ze wel leuk vinden en wat ze minder leuk vinden en dit draagt volgens mij bij aan meer inzicht in zichzelf. Blij dat ik als vrijwilliger bij mag dragen aan de ontwikkeling van deze kinderen in een fase waarin het in mijn ogen belangrijk is dat ze ontdekken wie ze nou zelf zijn en waar zij van 'aan' gaan. 

 

Bernadette Blancaflor

De omgang met kinderen, het contact met het team en alle kennis die ik op doe, maken het KCA voor mij zo aantrekkelijk

Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen.

 

Rachel de Weerd

KCA is voor mij interessant, uitdagend en leerzaam, dat maakt het erg leuk. Ik heb me opgegeven als vrijwilliger bij KCA, omdat ik het heel leuk vind om bezig te zijn en het is leuk om te zien dat elk kind uniek is. Ze hebben verschillende talenten

Patricia Raap

Als ik nu kind was geweest zou ik dit met twee handen aangegrepen hebben om te volgen.
Ik ben nu volwassen, maar ik heb toen ervaren dat het op school vaak aan informatie en begeleiding ontbrak en het moeilijk was een keuze te maken als je nog niet wist wat nu echt bij je paste.
Het combineren van jouw talenten bij eventueel mogelijke beroepen. Het onderwijs is toch vaak leerstof en vakgericht en niet kind/jongere gericht.
Op het voortgezet onderwijs werd het toen in een paar lessen afgedaan bij de beroepskeuzebegeleiding.
Nu is er het toekomstdossier op het VO, hoe effectief het is weet ik niet, maar scholen proberen er wel wat aan te doen.
Het mooie van KCA is dat er hier gastdocenten zijn die vanuit hun opleiding, beroep en ervaring spreken.
Dan weer uit en dan weer thuis, het is afwisselend en meestal vliegt de tijd.
En begeleiden doe ik met plezier. Het is mooi om te zien dat de kinderen een mening kunnen vormen over een beroep en of het hen aanspreekt. Ze maken zeker een ontwikkeling door in een jaartje KCA en helemaal als ze nog voor een tweede (of derde) jaar gaan.


Dragica Safradin

Sinds afgelopen november 2015 werk ik met veel plezier bij Kids College Apeldoorn. Mijn zoon Danio volgt het programma van het eerste jaar en vindt het ook erg leuk. Toen Danio met enthousiaste verhalen thuis kwam, heb ik besloten om mij aan te melden als vrijwilliger. Ik doe al jaren met veel plezier vrijwilligerswerk en dit leek mij een mooie aanvulling. Ik vind het fijn om te zien dat de kinderen plezier maken en van alles leren over beroepen. Daarnaast leer ik zelf ook nog iedere les! Wat mij opvalt iedere keer dat ik werk, is dat het eigenlijk altijd gezellig is. 
 

Elina de Beus

Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding onderwijsassistent, voor deze opleiding moet ik studiepunten verdienen; door vrijwilligerswerk te doen. Ik wou niet zomaar iets doen, ik wou iets doen wat ik echt leuk vind en een beetje aansluit bij mijn opleiding. Een andere student van de opleiding gaf een voorlichting over KCA, op deze manier heb ik over KCA gehoord en ik was eigenlijk meteen enthousiast over het concept. Daarom heb ik contact gezocht en ben ik sinds begin van 2018 vrijwilliger bij KCA.
Ik vind het super leuk om de kinderen enthousiast te zien over een beroep en de kinderen te begeleiden tijdens de lessen.