VrijwilligersNelleke van Rees

Wat is er nu mooier dan kinderen, in deze fase van keuzes maken en jezelf leren kennen, te mogen helpen met hun mogelijkheden te ontdekken?
Niet alleen op het gebied van beroepskeuze maar juist over jezelf zodat er zekerheden kunnen ontstaan op de plaats van alle onzekerheden die we zelf ook maar al te goed kennen.
Het mag duidelijk zijn: ik vind het heel inspirerend en geniet ervan om deel uit te maken vanuit enthousiaste team!


Rony Hoekstra

Het concept van KCA heeft mij aangetrokken. Heel concreet en gericht iets doen met de kinderen wat te maken heeft met hun toekomst. Het lijkt me heerlijk om met de kinderen te ontdekken hoe iets werkt of hoe iemand werkt. Ik verwacht enthousiaste gastdocenten en leergierige kinderen waarvan ik ook iets op zal steken.

 

Anneke Molenkamp

Kinderen begeleiden, inspireren en motiveren. In een ontspannen en veilige setting ontdekken welke mogelijkheden en kansen er zijn. Op zoek gaan naar je eigen kracht, dat is wat mij aanspreekt om vrijwilligerswerk bij KCA te doen. In het dagelijks leven geef ik les op een basisschool en ben ik moeder van 2 dochters. De combinatie KCA en lesgeven is een fijne verrijking. 

 

Bernadette Blancaflor

De omgang met kinderen, het contact met het team en alle kennis die ik op doe, maken het KCA voor mij zo aantrekkelijk

Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen.

 

Rachel de Weerd

KCA is voor mij interessant, uitdagend en leerzaam, dat maakt het erg leuk. Ik heb me opgegeven als vrijwilliger bij KCA, omdat ik het heel leuk vind om bezig te zijn en het is leuk om te zien dat elk kind uniek is. Ze hebben verschillende talenten

Patricia Raap

Als ik nu kind was geweest zou ik dit met twee handen aangegrepen hebben om te volgen.
Ik ben nu volwassen, maar ik heb toen ervaren dat het op school vaak aan informatie en begeleiding ontbrak en het moeilijk was een keuze te maken als je nog niet wist wat nu echt bij je paste.
Het combineren van jouw talenten bij eventueel mogelijke beroepen. Het onderwijs is toch vaak leerstof en vakgericht en niet kind/jongere gericht.
Op het voortgezet onderwijs werd het toen in een paar lessen afgedaan bij de beroepskeuzebegeleiding.
Nu is er het toekomstdossier op het VO, hoe effectief het is weet ik niet, maar scholen proberen er wel wat aan te doen.
Het mooie van KCA is dat er hier gastdocenten zijn die vanuit hun opleiding, beroep en ervaring spreken.
Dan weer uit en dan weer thuis, het is afwisselend en meestal vliegt de tijd.
En begeleiden doe ik met plezier. Het is mooi om te zien dat de kinderen een mening kunnen vormen over een beroep en of het hen aanspreekt. Ze maken zeker een ontwikkeling door in een jaartje KCA en helemaal als ze nog voor een tweede (of derde) jaar gaan.

Dinise Schimmel

Kca omschrijven in een paar zinnen vind ik eigenlijk niet te doen. Want Kca omvat echt heel veel. Natuurlijk gaan we een kijkje nemen bij verschillende beroepen, soms op locatie en dat is echt ontzettend gaaf! Maar er zit zoveel meer achter dan alleen maar meer te weten komen over een beroep. Zo leren we te onderzoeken, nieuwsgierig te zijn, communiceren, creatief te zijn en ga zo maar door. Maar wat ik nou zo ontzettend gaaf vind is dat ik de kinderen zie groeien. Ik zie kinderen zich persoonlijk ontwikkelen maar ik zie ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Aan het eind van een kca jaar zie ik kinderen die sterker in hun schoenen staan, die glimmen van trots. En dat maakt mij weer trots dat ik deel uit mag maken van het kca team. En daar heb ik ook nog eens leuke collega's bij! Kca is voor mij gewoon een feestje!

 

Dragica Safradin

Sinds afgelopen november 2015 werk ik met veel plezier bij Kids College Apeldoorn. Mijn zoon Danio volgt het programma van het eerste jaar en vindt het ook erg leuk. Toen Danio met enthousiaste verhalen thuis kwam, heb ik besloten om mij aan te melden als vrijwilliger. Ik doe al jaren met veel plezier vrijwilligerswerk en dit leek mij een mooie aanvulling. Ik vind het fijn om te zien dat de kinderen plezier maken en van alles leren over beroepen. Daarnaast leer ik zelf ook nog iedere les! Wat mij opvalt iedere keer dat ik werk, is dat het eigenlijk altijd gezellig is. 

 

Simone Hofstee

KCA is een prachtige organisatie die kinderen de kans geeft om te ontdekken wat zij willen en kunnen. Ze leren over diverse beroepsgroepen en mogen zelfs tijdens een korte stage ook Úcht ervaring opdoen binnen een bedrijf. Al op jonge leeftijd moeten kinderen een keuze maken qua opleidingsrichting. Hoe mooi is het als je dan vanuit je ervaringen bij KCA weet waar jouw passie ligt? Ik vind het leuk om te zien hoe enthousiast de gastdocenten vertellen over hun beroep(en) en hoe de kinderen genieten van de lessen en elkaar. Ook ik leer en geniet iedere keer. Dat maakt mijn werk als vrijwilliger heel waardevol. 


 Dagmara van Beek

Dit jaar ben ik gestart als vrijwilliger bij KCA. Elke les is weer een leermoment, voor de kinderen maar ook voor mijzelf. Kinderen kunnen bij KCA hun talenten ontdekken, zelfvertrouwen krijgen en nog veel meer ,maar het belangrijkste is nog wel plezier maken! Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Ik vind het leuk om met kinderen te werken. Elk kind is leuk en uniek op zijn/haar eigen manier. Samen met de gastdocent, klasbegeleiders en klasco÷rdinator zorgen we ervoor dat het een leuke dag word. Het geeft mij voldoening als de kinderen een leuke dag hebben gehad. Elke zondag is weer genieten! KCA zorgt voor een glimlach bij iedereen.