Groep 1 les 11

Procesoperator

Met de bus op pad! Dankzij TCR Tours was dit mogelijk. Op pad naar een hoop stank, zo werd gedacht. We gingen namelijk naar het afvalverwerkingsbedrijf Attero.

Michel vertelde ons eerst iets over zijn werk. Hij is Teamleider Proces- en Productoptimalisatie. Als procesoperator houd je het productieproces in de fabriek in de gaten. Maar als procesoperator werk je ook aan de machines. Storingen die optreden los je zo snel mogelijk op. Ook kan je er werken als monteur. Je moet van techniek houden om dit werk te kunnen doen. Ook vertelde hij dat het afval er niet alleen maar gestort wordt maar dat er ook iets mee gedaan wordt zodat je het weer kan gebruiken voor andere dingen. Zo is er bv een aparte plek om kunstgras te recyclen. Maar ook puin van kapotte gebouwen wordt apart gehouden en zo verwerkt dat het weer gebruikt kan worden.

Daarna gingen we naar buiten om te ervaren wat Michel verteld heeft. Met een hele grote thermometer werd er bijvoorbeeld gecontroleerd hoe warm het is in de (hoge!) composthoop. En dat was warmer dan menigeen dacht: 65 graden! En ja het stonk ook wel maar niet zo erg als je zou verwachten. 

Klik hier voor de foto's van deze les.