Groep 1 les 3

Dolfijnentrainer

Dolfijnentrainer. Wat een ontzettend leuk en afwisselend beroep.
Anne van Aa en Martijn Bais zijn vandaag onze gastdocenten en gaan ons alles vertellen over wat het werken als dolfijnentrainer inhoudt. En hoe wordt je dolfijnentrainer?

Beiden stellen zich eerst voor aan de groep en al snel blijken heel veel kinderen uit de groep al eens een bezoekje aan het Dolfinarium in Harderwijk te hebben gebracht. We zijn dan ook erg benieuwd wat er nog is blijven hangen van dat bezoekje.

Anne en Martijn vertellen eerst wat over het Dolfinarium en de dolfijnen die worden getraind. Ze vertelden beiden heerlijk enthousiast en met behulp van hun presentatie maakten ze er een mooi en duidelijk verhaal van. De les werd afgewisseld met leuke praktische opdrachten:
Zo moesten de kinderen in tweetallen elkaar iets laten door alleen handbewegingen te maken om duidelijk te maken wat ze van de ander wilden. Dit bleek de kinderen erg goed af te gaan. Dus deze oefening mag de volgende keer wat moeilijker (we hebben gewoon onwijs slimme kinderen bij KCA).
Daarna moesten de kinderen kaartjes in de juiste volgorde leggen zoals het beste gewerkt kon worden.
En tot slot hebben we nog een quiz gedaan. Deze was ontzettend spannend en veel kinderen goed bezig de meeste punten (visjes in de emmers)te scoren. Maar ja … er kan er maar 1 de beste zijn.

Wat Anne en Martijn opviel, was dat de kinderen zo onwijs goed hadden opgelet, veel vragen wisten de kinderen nog van de presentatie en veel kinderen hadden zelfs de meest kleine details onthouden. Helemaal TOP ! Ook werden er veel en veel goede vragen gesteld door de kinderen . Anne en Martijn namen dan ook ruim de tijd om al die vragen te beantwoorden. Het was een ontzettend geslaagde en zeer leerzame les. En complimenten voor de klas, wat een kanjers zijn dat zeg !!!
Anne en Martijn BEDANKT !!


Klik hier voor de foto's van deze les.