Groep 1 les 5

Lichaam

Deze les zijn we, na de les van Topsporter Stefan Groothuis, verder gegaan met het Lichaam.

Een topsporter zoekt de grenzen op van zijn lichaam, brengt het tot zijn verste kunnen. Het doel van deze les was te kijken hoe bepaalde systemen in je lichaam werken.

Eerst werd er verteld wat je organen allemaal doen. Daarna was er een quiz over de werking van organen, waarin we meteen werden overhoord en dropjes konden winnen.

Na de pauze gingen we verder met de zintuigen en hoe je lichaam compenseert als je en zintuig moet missen. We deden een voelspel: wat zit er in de dozen, kun je door te voelen weten wat het is?

Vervolgens hebben we nog het een en ander gehoord over de werking van onze hersenen: hoe deze je voor de gek kunnen houden! Optische illusies heet dat – gekke plaatjes waarmee je iets anders ziet dan er eigenlijk wordt afgebeeld. Patricia vertelde dat ook mensen in de reclame en marketing, gebruik maken van optische illusies om mensen dingen te laten kopen. 

We hebben veel geleerd deze les, maar hadden misschien ook nog wel iets meer willen doen. Want het is wel gek om te ervaren dat je niet altijd kunt vertrouwen op je lichaam!

Klik hier voor de foto's van deze les.