Groep 2 les 11

Werken in de horeca

Dit lesverslag is gemaakt door Lilian.

Vandaag 13 januari hadden we de les werken in de horeca.

Als eerste kregen we 7up met banaan en werd er wat verteld over de horeca.

We werden eerst in 2 groepen verdeeld. In het groepje waar ik in zat gingen we als eerst naar de keuken. Daar stonden 12 bakjes met van alles en nog wat er in, we moesten het proeven en raden wat het was en de smaak (bijvoorbeeld bitter, zoet, zout, zuur). Daarna gingen we kijken in de koelcel en bij de ‘’afdeling’’ waar de groente en het vlees werden klaar gemaakt. Tenslotte gingen we zelf honing – mosterd saus maken met mayonaise, mosterd, honing en kruiden.

We kregen een kleine rondleiding door het hotel. Eerst gingen we naar de receptie. Daar werden er 3 kinderen uit gekozen die mochten doen alsof ze gasten waren van het hotel. Toen gingen we ook nog naar het zwembad, de ontbijtzaal, de bar en naar 2 kamers.

We deden ook een soort test: we moesten met borden (eerst 2 borden en daarna 3 borden) met een soort wc rolletje er op om stoelen slalommen. Als beloning kregen we chocolade.

Als laatste gingen we onze eigen saus opeten met chips gemaakt van groenten.

Het was een hele leuke en leerzame middag!

Klik hier voor de foto's van deze les.