Groep 2 les 16

Werken in een woon-zorgcentrum

De leerlingen zijn zondag 10 maart in het woon-zorgcentrum Avondzon geweest. Daar werd de les verzorgd door Petra. Petra is welzijnsmedewerker en co÷rdinator van de 80 vrijwilligers.

Petra vertelde de kinderen over het werken in het woon-zorgcentrum en hoe de mensen er wonen. Daarna kregen de kinderen een rondleiding door het gebouw. Een deel van het gebouw is afgesloten omdat daar mensen wonen die problemen hebben met hun geheugen. De deur die we door gingen was aan de andere kant niet herkenbaar als deur, er zat een poster van een boekenkast op, zodat de mensen niet gaan proberen de deur op te maken. Ook hebben de kinderen een appartement bekeken en in de kelder de duofiets die wordt gebruikt om met een bewoner te fietsen die dan bijvoorbeeld weer eens in zijn oude woonwijk kan kijken. 

Daarna hebben de kinderen met een aantal ouderen spelletjes gedaan in de algemene ruimte. Ook waren ze verantwoordelijk voor het uitdelen van de koffie en de thee. Dat was erg leuk om te zien hoe serieus en met respect dit gebeurde! De bewoners hebben er van genoten (“anders had ik de hele middag zitten slapen” zei een meneer)!

De kinderen hebben in deze middag een beeld gekregen van het werk in een woon-zorgcentrum en hebben daadwerkelijk ook iets kunnen doen.

Klik hier voor de foto's van deze les.