Annelot Visser, maatschappelijk stagiaire

Hallo ik ben Annelot Visser. Ik heb 10 weken meegelopen bij Kids College Apeldoorn daar ga ik jullie wat over vertellen. 

Voor mijn maatschappelijke stage moest ik 30 uur vrijwilligerswerk doen. Mijn opa zit in het bestuur van KCA. Hij vertelde er altijd leuke verhalen over. Ik dacht misschien kan ik bij KCA wel mijn maatschappelijke stage lopen. Toen ik begin november begon hing er al een gezellige sfeer en dat is die 10 weken alleen maar sterker geworden. De 2de zondag begon ik mee te lopen met groep 1. Het is een supergezellig en lieve groep. Ieder kind had een eigen verhaal sommige waren verlegen en sommige durfde alles te zeggen.

Op de 5de dag van mijn stage kwam er een advocaat en rechter, maar dan bij groep 2. Ik wil al sinds ik 8 jaar ben advocaat worden dus vond het jammer dan ik op dat op moment niet bij groep 2 mocht helpen. Toen is Patricia zo aardig geweest om mij in contact te brengen met Paul Uitzetter van de rechtbank Zwolle. Uiteindelijk is er een datum geprikt wanneer ik op de rechtbank een keer kon meelopen. Dat vond ik echt super gaaf om een keer mee te maken. Ik heb veel geleerd hoe het daar gaat. Nu wil ik alleen nog maar meer. En dus is een stukje van mijn droom ook door Kids College Apeldoorn uitgekomen.

In het begin toen ik begon bij KCA vond ik het moeilijk om te kijken wat ik moest doen. Maar langzamerhand snapte ik wat er moest gebeuren. Ik heb veel dingen aan de kinderen uitgelegd. Bijvoorbeeld hoe een dier gehecht moest worden dat had ik anders nooit van mijn leven gedaan. Ik vond het bij KCA gezellig en zal nooit meer vergeten hoe leuk het daar was. Ik heb veel geleerd. Ook door te kijken naar wat de docenten vertelden. Het was een leuke maatschappelijke stage en ik zou het iedereen aanraden om een keer mee te maken. Voor de vrijwilligers die (bijna) elke zondag klaar staan om de kinderen een leuke dag te bezorgen heb ik veel respect. Ik wil iedereen van KCA bedanken voor deze leuke kans om dit te mogen doen.

Kids College Apeldoorn ik hoop dat jullie nog veel andere kinderen kunnen blijven helpen!

Bedankt,

Annelot Visser