Bas Schepers, gastdocent

Een paar keer per jaar loop ik op zondagmiddag van de Deventerstraat, langs het kanaal, met een glimlach op mijn gezicht terug naar huis. Hoe dat komt?
Ik heb dan net een gastles gegeven aan de leerlingen uit groep 3 van Kids College Apeldoorn. In het gebouw van Woonmensen mag ik deze jonge helden meenemen in de wereld van verhalen en wat zij daarmee kunnen. 

Ik maak allereerst met hen een heldenreis op zoek naar hun eigen verhaal. Wie ben jij, wat is je talent? Welke droom heb je? Wat zou je graag willen worden? Wat zijn belangrijke momenten in je leven? Wie kan je helpen je droom waar te maken? Welke draken moet je daarvoor omarmen of verslaan. 

Ik geef hun de eerste drie woorden - Er was eens - van hun eigen verhaal en de rest schrijven ze zelf.
Met hun eigen verhaal op zak gaan we verder aan de slag. We oefenen bijvoorbeeld om in een minuut aan anderen te vertellen welke held er voor hen staat, wat hun talent is, welke droom ze hebben en naar welke stageplek ze op zoek zijn. Dit leidt uiteindelijk tot mooie mini-verhalen opgenomen door RTV Apeldoorn.
Iedere keer op zondagmiddag ben ik weer verrast door de talenten van jongeren en de verhalen die ze bij zich dragen! Daar doe ik het voor!

Wie ik ben?
Mijn naam is Bas Schepers en ik ben ongeneeslijk nieuwsgierig en gek op verhalen. In 2018 heb ik het Heldenbureau opgericht en werk ik als columnist, schrijver en verhalenmaker in het onderwijs. Ik ontwikkel en publiceer ook lesmateriaal voor leerkrachten waarin verhalen centraal staan.