Maatwerktraject Ichthus

Bij de Ichthus worden de lessen gegeven aan de groep 5-6.
Deze lessen vinden plaats in het kader van de verlengde schooldag op de basisschool.
Er worden tussen de start van het schooljaar en de herfstvakantie 5 lessen gegeven.Op 13 september is de verlengde schooldag voor groep 5 en 6 van start gegaan. Archeoloog Elly nam de kinderen van PC Daltonschool Ichthus mee in de wereld van de Archeologie. Wat een leerzame middag was het en wat waren de kinderen enthousiast. Aan het einde van de middag hebben alle leerlingen nog een geluksamulet gemaakt!

Klik hier voor de foto's van deze les.

Op 20 september gaf Patricia van Creawijz een les techniek op PC Daltonschool Ichthus. Van houten blokjes hebben de kinderen robotjes gemaakt. De kinderen zijn niet alleen technisch bezig geweest maar ook nog eens creatief!

Klik hier voor de foto's van deze les.Op 27 september waren we weer te gast op PC Daltonschool Ichthus. De verlengde schooldag stond in het teken van de natuur, twee imkers van Imkers Apeldoorn Ugchelen vertelden over hun beroep/passie. We zijn opzoek gegaan naar de koningin, kaarsen van bijenwas �� gemaakt en uiteraard honing �� geproefd. Het was weer een leerzame middag!

Klik hier voor de foto's van deze les.
Op 4 oktober was majoor Weersink op bezoek tijdens de verlengde schooldag voor groep 5/6 op PC Daltonschool Ichthus. Majoor Weersink (Miranda) werkt bij de marechaussee. Miranda heeft verteld wat de marechaussee allemaal doet. De marechaussee kom je ook tegen op Schiphol. We hebben daarom paspoorten en ID kaarten bekeken en onderzocht met een loep en een UVlamp. Daarna buiten het douane tikspel gespeeld en tenslotte een eigen paspoort geknutseld.
Volgende week alweer de laatste les van Kids College Apeldoorn op de Ichthus.

Vanmiddag waren we voor de laatste keer bij PC Daltonschool Ichthus. Illustrator Charlotte Kornet kwam langs om iets te vertellen over haar beroep.

De kinderen kregen een verhaal , geschreven door Toon Telgen te horen, bij dit verhaal moesten de leerlingen uit groep 5 en 6 een tekening maken. Wat waren sommige van jullie creatief!
Het beroep paste perfect in het thema van de Kinderboekenweek.

Klik hier voor de foto's van deze les.