Help jij Kids College Apeldoorn om nog meer kinderen te bereiken?

18 februari 2021

Na een succesvol experiment, heeft Kids College Apeldoorn vanaf schooljaar 2020-2021 besloten om, in samenwerking met basisscholen, een regulier programma aan te bieden op woensdagmiddagen. Met het inzetten van deze nieuwe koers zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Kids College Apeldoorn bestaat al ruim tien jaar als weekendschool: op de zondagmiddagen is er een programma gedragen door enthousiaste gastdocenten die kinderen uit groep 7 en 8 meenemen in hun beroepspraktijk. Kinderen uit heel Apeldoorn kunnen er terecht voor het verbreden van hun horizon – maar ook voor het vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen.
Medio 2019 is KCA gestart om naast het programma op de zondagmiddag, ook een programma neer te zetten op de woensdagmiddagen. Wat als pilot begon, groeide al snel uit tot een succesverhaal dat vastere grond onder de voeten moest krijgen. Dit schooljaar, 2020-2021, zijn we begonnen om in samenwerking met diverse basisscholen in Apeldoorn, een KCA-programma in de wijk Kerschoten vorm te geven. Vanaf april willen we dit ook in de wijk Zuid realiseren.

Wij zijn als KCA enorm blij met deze samenwerking. Hierdoor kunnen wij ons programma aan veel meer kinderen aanbieden. De lessen van KCA worden beurtelings in een van de scholen gegeven, maar ook deels op locatie van de gastdocent. Scholen zijn volledig op de hoogte van de inhoud van het programma. En als KCA gaan we natuurlijk door met plannen maken. Gesprekken staan uit om ook op de donderdag- en vrijdagmiddag een programma neer te zetten op andere basisscholen in Apeldoorn en dat kunnen wij niet zonder betrokken vrijwilligers.

Word jij enthousiast van dit verhaal en vind jij het leuk om op woensdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur, en in de toekomst op donderdag- en vrijdagmiddag, kinderen te begeleiden tijdens deze interessante lessen? Beschik jij over een coachende rol en heb jij oog voor talenten van kinderen die zij misschien zelf niet eens zien? Wij ervaren het als dankbaar werk om samen met de kinderen grenzen te verleggen. En naast de aardige vrijwilligersvergoeding kom je misschien nog wel op plaatsten waar je nog nooit geweest bent!

Meer informatie? Neem contact op met Patricia van Santen de Hoog,  


Nieuws archief