KCA Beroepenmarkt

10 juni 2018

Afgelopen dinsdag 5 juni was het na maanden van voorbereiding eindelijk zo ver, de 1e KCA Beroepenmarkt vond plaats. Ruim 500 kinderen van 17 basisscholen uit Apeldoorn konden op het Zwitsalterrein 12 verschillende beroepen ontdekken.

Voorafgaand aan de beroepenmarkt hebben alle leerlingen een beroepskeuzetest gemaakt. Met behulp van de uitkomst van deze test konden wij de kinderen indelen bij een workshop die zo goed mogelijk aansloot bij hun profiel.

Op het Zwitsalterrein werden alle kinderen met gekleurde vlaggen ontvangen. De polsbandjes die ze op school uitgereikt hadden gekregen correspondeerden met de vlaggen zodat de juiste workshops gauw gevonden werden en iedereen snel aan de slag kon.

Van DJ tot fysiotherapeut, van politie tot laborant, het aanbod was divers en na afloop van hun eerste workshop, konden alle kinderen nog even rondkijken bij alle andere beroepen die aangeboden werden.

Mart: "Ik heb geleerd om met andere kinderen van andere scholen om te gaan. Dat viel best mee!"

Kayra: "Het was heel leuk en gezellig georganiseerd."

Eva: "Je kon je niet vervelen."

Wij hebben enorm genoten van deze eerste Beroepenmarkt en willen alle vrijwiligers, gastdocenten, bedrijven op het Zwitsalterrein die hun locatie beschikbaar hebben gesteld en alle deelnemende scholen van harte bedanken voor hun betrokkenheid en enthousiasme. Graag tot volgend jaar allemaal!

Klik hier voor een filmpje van deze dag.


Nieuws archief