Open Dag 19 maart 2017

15 maart 2017

Kids College Apeldoorn (KCA) opent zondag 19 maart de deuren. Tijdens de jaarlijkse Open Dag bij De Woonmensen, Deventerstraat 54, kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur op een actieve manier kennis maken met het programma van de weekendschool.

Kids College Apeldoorn is de weekendschool voor nieuwsgierige kinderen die op zondagmiddag een boeiende wereld in willen duiken. Een wereld waar zij als gevolg van hun thuissituatie niet zo snel mee in aanraking komen. Tijdens 24 lessen per jaar ontdekken zij het werkterrein van gepassioneerde Apeldoornse professionals en krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen talenten en interesses.

Actief programma voor en door kinderen
De lessen van Kids College Apeldoorn kenmerken zich door onderzoekend en ervarend leren. Zondag 19 maart dagen de kinderen van KCA bezoekers uit om ook mee te doen met diverse opdrachten. Zo kunnen zij proefjes doen als laborant, een brug bouwen als architect, aan de slag als archeoloog of ontdekken wat een aannemer, kok of brandweer allemaal doet.

Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn om ouders, kinderen en overige geïnteresseerden in te lichten over de inhoud van de lesprogramma’s van komend schooljaar. Kids College Apeldoorn is opgebouwd uit drie leerjaren. Staat bij Groep 1 het ontdekken centraal, in leerjaar 2 zullen de kinderen meer onderzoekend bezig zijn. In het derde en afsluitende jaar lopen de leerlingen stage, waarbinnen hun persoonlijke leervraag centraal staat en ze de kruiwagens krijgen om verder te komen in een werkveld dat hen past.

Aanmeldingen 2017-2018 gestart
Weekendschool Kids College Apeldoorn is onlangs gestart met de werving en selectie voor leerlingen van het nieuwe schooljaar. Kids College Apeldoorn biedt leerlingen vanaf groep 7 op 24 zondagmiddagen per jaar uitdaging door kennis te maken met een voor hen vaak onbekende wereld.
Nieuwe leerlingen kunnen zich hier aanmelden. 


Nieuws archief