Razende Reporters op de Open Dag

22 maart 2017

De deuren van Kids College Apeldoorn (KCA) stonden op zondagmiddag 19 maart open voor bezoekers. Het KCA is een weekendschool bestemd voor nieuwsgierige en gemotiveerde kinderen die graag meer willen weten van verschillende beroepen. Daardoor kunnen ze beter kiezen wat ze later willen worden. Samen met het persteam doet Apeldoorn Direct verslag. De razende reporters zijn: Ine Beeltje, Nynke van Wachem en Casper Klein Velderman. Na een korte inleiding voor hun opdracht, gaan ze als echte journalisten aan de slag met het verslag en de foto’s.


Druk bezocht
De open dag is best druk bezocht. Veel ouders met kinderen komen langs. Lisa de Wilde, moeder van Julia zegt: ,,Ik hoorde van de open dag en we zijn eigenlijk heel nieuwsgierig en leergierig. Daarom zijn we hier. En het ziet er echt heel leuk uit. Julia wil later zeebioloog worden. Julia knikt: ,,Net als Freek Vonk, dat vind ik heel leuk.”

Levi is 10 jaar en een leerling van KCA. De razende reporters vragen wat hij van KCA vindt: ,,Heel leuk, leerzaam en interessant. Ik weet al wat ik wil worden, namelijk orthopedisch schoenmaker.” En hoe vind je dan deze dag? Levi zegt: ,,Echt leuk. Ik zit bij het groepje van ‘Architect’ en de mensen zijn heel aardig. Eigenlijk verveel je je nooit.”

Ook aan de familie Van Berkel de vraag, waarom bent u hier?: ,,Wij hoorden van de open dag en misschien is het iets voor onze dochter Lotte. We gaan kijken.” Lotte vind het ook heel leuk. Haar broertje Maurits moet nog wat langer geduld hebben, want hij is nog geen 10 jaar.
En zelfs meester John van de Heuvellaanschool is van de partij. ,,Ik ken verschillende mensen die werken bij KCA en ik ken natuurlijk ook veel leerlingen. Omdat ik er veel over hoorde, was ik toch nieuwsgierig geworden. Het is heel interessant en vooral de tafels met beroepen vind ik origineel.” En een meester blijft een meester, hij had ook veel vragen aan ons als razende reporters.

Tafels
Er zijn veel tafels met verschillende beroepen, bijvoorbeeld: Grafisch ontwerper, Bioloog, Psycholoog, Architect, Aannemer, Huisarts, Laborant en nog veel meer. Bij de tafel van de Laborant, kunnen de kinderen verschillende soorten proefjes doen. Bij de tafel van de bioloog, kunnen de kinderen door het uiterlijk van de vogels te bekijken. raden welke vogels het zijn. En bij de Huisarts kun je je arm laten verbinden, je hartslag laten meten. Dan heel hard rennen en dan opnieuw meten. Dan weet je het verschil.

KCA-Restaurant
Er is ook een echt KCA-restaurant. Je kunt er zelf ervaren hoe het is om kok te zijn. De tafels zijn mooi gedekt. De gerechtjes zijn lekker en worden in verschillende vormen gemaakt. Alle bezoeker krijgen wat lekkers in het restaurant. Het is er heel gezellig en druk.

De Razende Reporters
Apeldoorn Direct is natuurlijk zelf ook nieuwsgierig en wil weten hoe de journalisten in dop het hebben beleefd. Nynke vertelt: ,,Het was een heel leuke ervaring. Aan mensen vragen hoe ze iets vinden, want dat doe je normaal op straat niet. Dat vind ik leuk. En ik vond het fijn om als team te werken.” Casper zegt: ,,Je mag heel veel mensen interviewen. En je mag als journalist op plekken komen waar andere mensen niet mogen komen zoals op een legerbasis, of in een parlementsgebouw. Ik vond het ook bijzonder, omdat je dit niet zo vaak mag doen.” Voor Ine geldt: ,,Mensen die je kent, ga je nu interviewen en dan kun je een andere kant van ze laten zien. Ook omdat je achter dingen komt waar je normaal niet achter komt.”

Tot slot
Alle drie vinden ze het maken van de foto’s vooral heel leuk, omdat ze door de beelden iets echts over kunnen brengen. Ook vonden ze het bijzonder om mensen te zien werken en daar dan foto’s van te maken. ,,Met het maken van foto’s moet je goed kijken en dan kom je achter nog meer dingen”, zegt Ine afsluitend. Al met al een mooie ervaring en samenwerking met de razende reporters.


Nieuws archief