Stage's van de derdejaars leerlingen

31 mei 2017

Dit jaar hebben de derdejaars leerlingen van KCA stage gelopen lopen bij organisaties die aansluiten bij hun leervragen en talenten. 

We zijn het jaar begonnen met een beroepentest en hebben samen met hen gekeken naar waar hun kwaliteiten liggen. Vervolgens zochten wij vanuit KCA naar een passende stageplek en coach. Na een eerste kennismakingsgesprek waarin mogelijkheden en wensen werden afgestemd, konden de kids aan de slag.

Tijdens de terugkomdagen bij KCA gingen de 3e jaars samen met Bas Schepers van Rode Draad aan de slag met ‘hoe stel je een leervraag op je stageplek’ en ‘hoe vertel je jouw verhaal’. Dit konden zij meteen toepassen in hun stage en bij hun presentatie over hun stage aan de leerlingen uit groep 2.

Als afsluiter hebben de kids een filmpje gemaakt over hun stageperiode. Deze zijn hier bekijken op de site van KCA.

Mooi om te horen van de coaches, dat de deur voor deze kids open blijft staan. Zo zal Leonie nog geregeld bij hondentrainster Yvette te vinden zijn, en schuift Cheyenne nog een paar keer bij Jenny Bakker aan de tekentafel. Deze groep 3 zwaait af, maar we zien ze graag terug tijdens de volgende Alumni-bijeenkomst!


Nieuws archief