Woensdagmiddagclub van Kids College Apeldoorn

22 januari 2020

Kids College Apeldoorn komt dit schooljaar met een nieuw initiatief: de KCA Woensdagmiddagclub. 

Met de woensdagmiddagclub wil KCA, naast het reguliere zondagmiddagprogramma, nog meer kinderen in Apeldoorn de kans bieden hun talenten te ontdekken, hun kijk op de maatschappij te verbreden, en zich op verschillende beroepen te oriënteren. Op zeven woensdagmiddagen tot aan de zomervakantie gaan 28 leerlingen uit groep 6 van basisscholen in Apeldoorn op onderzoek binnen verschillende beroepsgroepen.

De aftrap vond woensdag 15 januari plaats bij Firat Bakkerij, waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van Turkse pizza’s. De ene helft van de woensdagmiddagclub startte met een presentatie over het ontstaan van de bakkerij en het productieproces van de Turkse pizza’s, en de andere helft van de groep mocht een kijkje nemen in de fabriek, waar ze het productieproces met eigen ogen konden zien. Daarna wisselden de groepen om, en na het spelen van een quiz werd de middag afgesloten met het proeven van de Turkse pizza’s. Het was een leuke, leerzame en lekkere eerste activiteit met de KCA woensdagmiddagclub.

Tot aan de zomervakantie staan de volgende beroepen nog op het programma: kunstenaar, automonteur, handhaver openbare orde, dierenambulancemedewerker, journalist en horecamedewerker. 


Nieuws archief