Stagejaar

Voor kinderen die in de brugklas zitten én ons zondagmiddag programma voor minstens 1 jaar hebben gevolgd bieden wij de mogelijkheid om een snuffelstage te lopen. Tijdens deze snuffelstage hopen wij de leerlingen nog meer bewust te maken van hun talenten door te focussen op het beroep waar hun interesse naar uitgaat. Aan het begin van het schooljaar zijn er drie bijeenkomsten voor de kinderen om hen voor te bereiden op de stage. Wij gaan vervolgens zoek naar passende coaches voor de leerlingen zodat zij maximaal vijf dagdelen mee kunnen lopen met de coach. Daarna komt de groep weer bij elkaar om aan elkaar te presenteren waar ze mee bezig zijn geweest.

Schooljaar 2021-2022


Op zondag 31 oktober 2021 kwam voor het eerst de groep potentiële KCA stagiairs samen. Van de zomer tot de herfstvakantie hebben zij kunnen wennen aan de middelbare school met alle veranderingen en verplichtingen van dien – maar nu is de tijd echter gekomen om zich in drie lessen zich voor te bereiden op de KCA-snuffelstage. Met een antwoord op de vragen: “Wie ben ik/ Wat kan ik/ Wat wil ik?” krijgen de kids richting en worden ze geholpen om een stageplaats te kiezen die bij hen past. In de les van Storyteller en Oprichter van Het Heldenbureau Bas Schepers, kregen ze gerichte schrijfoefeningen om een begin te maken aan hun eigen verhaal. Over twee weken gaat Mireille Elshoff, Talentencoach, weer verder.Talentencoach Mireille Elshoff kwam 14 november 2021 aan de twaalf kinderen die dit KCA schooljaar op stage gaan, vertellen over de achtergrond van talenten. We dachten erover na in hoeverre talenten zijn aangeboren of dat je ze kunt ontwikkelen. Ook lieten de kinderen zien welke hobbies en interesses ze hebben. In combinatie met de eigenschappen die anderen hen toedichtten, gingen we nadenken over beroepen die daar dan weer bij konden passen. Als KCA willen we dat kinderen een snuffelstage kiezen waar niet alleen hun belangstelling naar uitgaat, maar ook iets dat inhoudelijk bij hen past.Reza mag haar snuffelstage lopen bij de Verkeerspolitie Apeldoorn! Ze gaat mee op controle, mag in Nunspeet een kijkje nemen bij de bereden politie en mag zien hoe in er in de meldkamer meldingen worden aangenomen en verwerkt. Een enorm leerzame ervaring!
Linjale wil later graag een eigen beautysalon, waar ze van klanten de haren, nagels en make-up gaat verzorgen. Ze mag bij kapper Jaafur van Casa Barba alvast leren welke haar-typen er zijn en wat gastvrijheid betekent. Super dat Linjale deze kans krijgt op een kijkje in de praktijk!
Sam mag bij Sprint (een afdeling van A-Vision) ervaring opdoen met vele software-programma’s, computer-toepassingen en printtechnieken. En hoe het is om op een kantoor bezig te zijn! Dave Giessen faciliteert en inspireert, dank daarvoor!Guido mag vanaf april meelopen met bosbeheerder Tim van Alen en gaat leren over natuurbehoud: wanneer bomen gevaarlijk zijn na een storm, hoe we het bos begaanbaar maken en houden en hoe we dieren bekijken en helpen in het bos!Nikita mag bij Het Heldenbureau leren over het opnemen van podcasts, over interviewen plus schrijven voor de Heldenkrant en hoe aandacht gegeven wordt op social media middels teasers en muziek!


  Hovsep mag zijn snuffelstage invullen bij Hamer Installatietechniek en wel op de ICT afdeling!
Hovsep is, net als zijn vader, erg technisch – haalt zelf als hobby telefoons uit elkaar. Bij Hamer mag hij o.a. meekijken hoe een nieuwe server wordt geďnstalleerd en mag hij werken met onderdelen van computers.
Dank Hamer voor deze kans voor Hovsep om in een groot bedrijf een kijkje achter de schermen te mogen nemen!


 Qwendoline is zelf erg creatief, maar ze wil later ook graag het onderwijs in. Voor haar is een stage bij Experience Centre Talens helemaal geweldig! Ze mag meehelpen in de organisatie van creatieve workshops (zowel spullen klaarzetten als opruimen achteraf), de voorraad potloden tellen en het prijzen van winkelproducten. En natuurlijk gaat ze kijken hoe de docenten hun cursisten helpen om verder te komen in een creatief proces!


   Veronika mag bij de Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) Gert Oosterman haar snuffelstage invullen. Met hem gaat ze o.a. mee op de markt (ook bij het afsluiten van de markt) en mee op Koningsdag – om door de ogen van de handhaving te kijken waar risico’s zijn en hoe je met mensen in gesprek kunt gaan. Maar ook op kantoor een briefing bijwonen is al een hele ervaring - dank Gert en collega’s voor deze mogelijkheid die Veronika krijgt! 


 

Aanmelden Stagejaar